Om lägenheten

I lägenheten finns

Fiber
I huset finns det fiber indraget. På hyresavien kan ni se en kostnad för fiberaccess. För att få åtkomst till internet behöver man dock ett abonnemang hos Ownit. Ni finner kontaktuppgifter på kontaktsidan eller besök deras hemsida för beställning av deras tjänster.


Kabel-TV
Det finns Kabel-TV indraget i husen och ett basutbud ingår. Vill man ha fler kanaler kan man betställa dessa hos Telenor. För att tjänsterna ska fungera behöver man en box som man beställer från Telenor. Kontaktuppgifter finner ni på kontaktsidan.Ditt ansvar -

skötsel av lägenheten


Köksfläkt
Köksfläkt ingår inte i lägenheten men som hyresgäst får man installerar en, dock måste det vara en kolfilterfläkt och den får inte anslutas till ventilationen. Om föregående hyresgäst har instrallerat en fläkt och man inte vill ha den kan man kontakta hyresvärden för att få den borttagen.  Aluminiumgallret/filtret som sitter under fläktkåpan skall rengöras regelbundet för att köksventilationen skall fungera korrekt.


Spis
Spis och ugn skall rengöras regelbundet för att dessa skall hållas i fint skick då ingrodd smuts och fläckar är nästintill omöjliga att få bort efter en längre tid.


Kyl och frys
En regelbunden avfrostning av frys krävs för att ge en jämn temperatur och för att matvarorna skall hålla längre. Om avfrostning inte finns är det viktigt att låta isen tina. Man skall inte bryta eller hacka bort isen.

Ventilation
Rengör ventilationsdonen regelbundet för att skapa en bra inomhusmiljö.


Brandvarnare
Brandvarnaren skall testas en gång i månaden. Detta görs via att trycka på testknappen. Ger den ifrån sig en signal fungerar den som den ska. Skulle den inte göra det kan det vara batteriet som är slut. Man ska även tänka på att testa brandvarnaren när man har satt upp en ny, varit bortrest en längre tid eller när man har gjort rent den. När brandvarnaren ger ifrån sig en kort signal ungefär en gång per minut är det dags att byta ut den. Brandvarnaren skall rengöras regelbundet. Detta gör du genom att dammsuga och torka av brandvarnaren från utsidan.


Golv
Parkettgolv och plastmattor rengörs med lätt fuktad trasa och ett milt rengöringsmedel. Torka genast. Linoleumgolv rengörs med lätt fuktad trasa och ett milt rengöringsmedel. Torka genast. Polish används sparsamt och bara när golvet börjar bli slitet. Klinkergolv tvättas lämpligast med såpa. För att skydda golven är det viktigt att sätta möbeltassar på möblerna.


Avlopp
Ta bort smuts och rensa ur vattenlåset och golvbrunnen. Gör felanmälan direkt vid djupare problem.